Λούφας Γαία

luffas-gaia-small

Aπό την αρχαιότητα η Λούφα ήταν γνωστή και την καλλιεργούσαν για πολλές χρήσεις, όπως φαρμακευτική, αισθητική, οικιακή και πολλές άλλες. Σήμερα, συνεχίζουμε να καλλιεργούμε στις εκτάσεις μας αυτό το δώρο της φύσης στους πρόποδες του Παρνασσού.

Μεγαλώνουμε τις Λούφες μας, στη γη μας επιφάνειας 100 στρεμμάτων , σε εντατική μορφή με υψηλές προδιαγραφές και σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι αντίθετη στην αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, σπατάλη νερού, παιδική εργασία, κλπ. .

Καθημερινά τα χωράφια μας ελέγχονται από τους γεωπόνους μας, και υποστηρίζονται άρτια τεχνικά απο την Agrinova Hellas και την Agricultural Property Management. Η άρδευση και η λίπανση είναι πλήρως αυτοματοποιημένη με αισθητήρες και εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας, έτσι ώστε να μην σπαταλάται ούτε μια σταγόνα νερό. Τις λούφες μας τις επεξεργαζόμαστε απλά, και μόνον με καθαρό τρεχούμενο πόσιμο νερό από τα λιωμένα χιόνια του Παρνασσού και όχι με στάσιμα νερά γεμάτα κολοβακτηρίδια και άλλα παθογόνα όπως γίνεται στις λούφες που προέρχονται απο τρίτες χώρες. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου χημική επεξεργασία για την λέυκανση και το μαλάκωμα της ίνας οπως στις λούφες που προερχονται απο τρίτες χώρες! Το νερό μετά τη διαδικασία καθαρισμού, φιλτράρεται και επαναχρησιμοποιείται στο σύστημα άρδευσης.
Το πάθος μας, οι προσπάθειές μας και ο σεβασμός μας για το περιβάλλον, μας ανταμείβει στο να είμαστε οι πρωτοπόροι καλλιεργητές Λούφας στην Ευρώπη με υψηλή ποιότητα και αγνά προϊόντα!